Hydra Finelizer Lite High-End Ethernet Switch

200.000Ft

Leírás

Hydra Finelizer Lite High-End Ethernet Switch 
 
 

Phase Noise & Jitter Absorber

 • Három független lineáris tápegység
 • LAN portonként teljesen szeparált jel és tápvonal
 • LAN portonként külön processzor vezérlés
 • Ultra alacsony zajú alapórajel előállítása TCXO
 • Ultra alacsony latency (akár 1000-ed része egy switch-ez képest)
 • Audiophile PCB design és alkatrészek
 • Cardas Silver Soldering
 • Speed 100Mb/s  only Audio  PCM 44.1KHz to DSD1024
 • Hydra Power Supply* 5Vdc 1A
 • 106x106x32 (mm)
 
 

A többszörözött dupla vagy 4x-es Audio Switch-ek-től is jobb műszaki paraméterekkel bír. A rövidebb jelutak miatt sokkal kevesebb zajt szed össze vagy generál, a töbszörözés által kényszerűen bevitt de fölösleges kontaktusok nélkül ér el páratlan eredményt.

100% hazai fejlesztés, tervezés és gyártás. Audio szempontok alapján tervezve és kivitelezve.

Mindentől szeparált ultra alacsony zajú alapórajel előállítása TCXO-val.

Audiophile PCB design, a lehető legjobb hangú alkatelemekből felépítve, Cardas Silver Soldering…

Az eredmény a legrosszabb esetben is legalább egy kategória ugrás lesz tapasztalható a hangminőség terén.

Referencia rendszerünkben egy meglehetősen erős külső USB HDD  tárhely mint “forrás”, speciálisan megtápolt HDD, High-End USB kábel, Solid Tech állvány, USB kártya, analóg lineáris tápolás, High-End tápkábel.

A legtöbb rendszerben nincs ilyen szinten kiépítve a zenei fájlok tárhelye, nos a LAN Finelizer használatával ugyanaz a zene streamelve egy másik PC-ről, vonal -> USB kábel+PC+LAN kábel+ router + LAN kábel + LAN finelizer + Finelizer kábel + Audio PC

Nos ez az útvonal minőségben jócskán felülmúlja a referenciaként kiépített USB vonalat, annak ellenére, hogy meglehetősen sok és bonyolult eszközön megy keresztül a digitális jelfolyam.

Így gyakorlatilag elmondható, hogy NAS-t (HDD) vagy közvetlen net Streaming zenehallgatáshoz egy olyan eszköz mely más dimenzióba emeli a zenehallgatást. Mintha egy dinamika kompresszort és valami szűrőt vennén ki az audio láncból, minden a helyére kerül a térben pontosan elhelyezkedő hangokkal

*A külső tápegység egy speciális beégetési és DRES eljárással kezelt, hangja plasztikus és kiváló felbontású.
 
Gyártó ajánlás a használatára, a meglévő routerünk legjobb hangú kimenetét kiválasztva, az eddig használt LAN kábellel elvezetjük Finelizerig (ise is ajánlott a Silver II V.2 minőségű LAN kábel) majd egy lehetőség szerinti legjobb LAN kábelen visszük tovább az utolsó szakaszt a Streamerig vagy Audio PC ig.
 
A “további információk” fülön olvasható az esetlegesen elforduló hibajelenségek leírása és annak értelmezése, megoldása.

További információk

Isolation

Lite

Hibajelenségek

Ha a Finelizert az ethernet láncba iktattuk, a hátlapon lévő LAN aljzatok visszajelző ledjeinek világítania kell, adatforgalom esetén villognia, ha ez fenáll, akkor az eszköz hibátlanul működik! Ha ennek ellenére hálózati problémát tapasztal, az ethernet szolgáltatással van minden esetben probléma (router, switch, szolgáltató), ez utóbbi gyakori főleg mozi streaming szolgáltatásoknál, akadozás, leállás előfordulhat. Ilyen esetben várni kell vagy kiiktatni az eszközt, hogy kiderüljön mi okozza a hibajelenséget, lehet csak olyan rövid ideig áll fenn a streaming hiba, hogy mire kivesszük az eszközt helyre áll és abból azt a következtetést vonjuk le, hogy a Finelizer a probléma, de ha világítanak az adatfolyam illetve kapcsolat jelző ledjei akkor nem az eszköznél a hiba.
*
*
Az előlapon nem világít a "Hydra" és nincs hálózat (ethernet kapcsolat): Tápellátás probléma. A külső tápegység vagy az eszköz meghibásodott.
*
*
Az előlapon világít a "Hydra" de nincs hálózat (ethernet kapcsolat): Ellenőrizzük a LAN aljzatoknál a visszajelző zöld ledek villognak-e.
*
*
A hátlapon a LAN aljzatokon a visszajelző zöld ledek nem világítanak-villognak: Nincs hálózati kapcsolat, ezt okozhatja kábel illetve az előtte és az utána
lévő eszközzel van probléma, ilyenkor ki kell iktatni a Finelizert a ethernet láncból és úgy kipróbálni mert kicsi az esély, hogy két kábel egyszerre hibásodjon meg. Ha a Finelizert kiiktatva minden rendben van, akkor az eszköz biztosan meghibásodott.
*
*
A hátlapon a LAN aljzatokon a visszajelző zöld ledek valamelyike nem világít-villog: Azon az oldalon kábel vagy csatlakozás probléma, újracsatlakoztatással vagy másik kábellel tegyünk próbát.
*
*
Meghibásodás esetén vissza kell juttatni a készüléket a tartozékaival együtt és a lehető leggyorsabban intézkedünk.

Kábel Méret

25cm, 50cm, 75cm, 1M

Hydra Finelizer Lite High-End Ethernet Switch termékről 4 értékelés

 1. admin

  “Szóval amikor ebbe betettem kis dobozod, elsőre az a tapasztalat jutott eszemben amikor a felső kategóriás Sony cd lejátszó helyére bekötöttem a szintén prémium Marantz SACD-t. Ott a változást alapvetően a megjelenő felharmomikusok okozhatták.
  Amit tapasztaltam: Részletezőbb hangép – a tömegjelenetekben nagyobb átláthatóság, Plasztikusabb emberi hang – mindez érdekes mód egyszerre jelenik meg egyfajta bársonyossággal. Nem jött közelebb az énekes, nem hallom jobban a ‘nyálat’ a szájában, hanem természetesebb a hangja. És az egész zene zöngésebb úgy, mint ha a “képalkotó”nagy hangok finom kis kísérőket kaptak volna, amik lehet hogy eddig is ott voltak, csak talán most mindenki a párjához rendeződött. Ezért is jutott eszembe az SACD élményem. “

 2. admin

  A hang fókuszáltabb, dinamika nőtt, apró finomságok kihallhatók, amik korábban annyira nem. A színpad mérete nálam nem nőtt meg, de térben pontosabbak a határvonalak. Olyan érzésem van mintha felkapcsoltak volna 2-3 lámpát a színpad felett. Erőteljesebb, dinamikusabb, közvetlenebb de mégis kellemesebb és lágyabb, ez benne az érdekes. Azt hinném h nyomulóssá válik de nem, pont hogy kellemesebb a fülnek, hallgathatóbb. Van amikor lassabb a ritmus, lassabb a zene, mint amit megszoktam és van amikor gyorsabb. Jó a cucc.

 3. admin

  Hydra switch hez képest letisztultabb, légiesebb hangja van és a mikrodinamikai különbségek jobban érzékelhetők a zenében.

 4. admin

  “Korábban Silver 2 ethernet kábeleket vásároltam Józsitól és kíváncsi voltam, hogy a Ceramic Neutral lan kábel hogyan fog szólni ezekhez képest. De hogy megfejeljem a próbát, kértem tesztre 2 db Finalizer Lite -ot is. Azért kettőt, mert nálam az Roon Rock fut az Intel NUC számítógépen és van a 3D streamerem is.
  Józsi felhívta a figyelmemet, hogy a Finalizer kábel fehér pöttyös felét kell a forrásba kötni, a másikat a Finalizerbe. A lan kábeleknek is meg van az irányuk, erre is figyelni kell. Első lépésben kimaxoltam a bekötéseket: betettem a Ceramic kábeleket a Silver 2 helyett és a NUC / streamer elé bekötöttem a 2 db Finalizer Lite -ot.

  A változás drámai volt, libabőrös lettem……(tényleg !!!) a tér, a felbontás, a dinamika óriásit nőtt, több hangszer rajzolódott ki a színpadkép mélységében, mindemellett testesebb, energiadúsabb lett a hang, a kontrolláltságot nem elveszítve. A mélyek is részletezetteben jelentek meg. Érdekes, hogy a hangerő is nőtt. Igaz, hogy az akusztikus zenét kedvelem leginkább, de a tér tesztelésére egy Yello számot szoktam bevetni: a Planet Dada (The Antology lemezről – nem mindegy, hogy melyik lemezről !!!!!) felvételnek eddig csak egy – két hangja jött a fejem mögé, de az új kábelekkel / Finalizer Lite -al végig a hátam mögül jöttek különböző digitális hangok, effektek. Elképesztő változás és mindez Józsi termékeinek köszönhetően. Szerintem ez high end a javából!

  Több vendégem is volt, akik segítettek tesztelni az elmúlt héten. Az eredményekben ők is megerősítettek. Nagyon sok variációban hallgattuk a komponenseket, remélve, hogy majd kevesebből is meg lesz a tonalitás javulása. Sajnos nem ez történt, bármit mozdítottunk el a fenti bekötésből, a tonalitás veszített. (Pl. visszatettük a Silver 2 kábeleket, csak a NUC ba volt kötve a Finalizer, csak a streamerbe volt kötve a Finalizer, a switch elé volt kötve egy db Finalizer ). Érdekes, hogy a hang akkor esett össze leginkább, amikor az Intel NUC számítőgéptől vettem el a Finalizert -t. Szerencsére a tesztek gyorsak voltak, kb 5 másodperc alatt érzékelhető volt az eredmény minden egyes változtatásnál, nem kellett nyüglődni a különböző számok bevetésével…

  Összefoglalva azt mondhatom, hogy a Finalizer Lite és a Ceramic Neutral lan kábelek biztosan nem lesznek a rendszered szűk keresztmetszetei, ha van rá anyagi lehetőséged, akkor ezeket érdemes meglépni, közelebb visz a high end világához.

  Bravó Józsi, csak így tovább !!!”

  https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=148&t=20616

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.