Hydra Dumper X Vibration Absorber

50.000Ft

Végzáró kivitel: Korong

Leírás

Hydra Dumper X Vibration Absorber Disc

 

  • Anti-Magnetic Stainless Steel Base, Brushed Satin Surface
  • Special Hydra H.R.C Heat Treatment
  • Pyramid Rubber Sheet
  • Diameter: 120mm
  • Height: 30mm 
  • Weight: 2Kg

 

Hydra Dumper X rezgés csillapító korong. Hatásosabb rezgéscsillapítás megemelt tömeggel, dupla súly az S-hez képest. H.R.C kezelést kapott rozsdamentes acél korong szerkezet, csillapítandó felülettel egy vastag piramis mintázatú gumipárna találkozik, egyrészt megóvandó a karcolásoktól a felületet, másrészt pedig aktív szerepet játszik a rezgések csillapításában és vezetésében.

A készülékházak és hangsugárzók kabinetjének vibrációja érezteti negatív hatását a hangzásban. Kis méretű és súlyú digitális eszközöknél DAC, streamer, hálózati eszközök (switch, router), médialejátszó, audio PC, eszközöknél nem csak a parazita rezgéseket csillapítja, hanem pluszban nagyfrekvenciás árnyékolásként is szolgál, kevesebb zajt be illetve kiengedve. 

Az S-hez képest nagyobb hangtömeg és fókuszáltabb hangkép, tömörebb megfogottabb basszus szekció, mélyebbre megy és felső tartomány is jobb felbontású, nagyobb dinamika csúcsokkal.

Felhasználás: Alkalmazása az audio rendszeren belül nagyon sokrétű, igen hatásos hangsugárzók tetejére helyezve. Nagy, akár (40kg-os) állódobozoknál is effektív  hatással bír.  Mivel a dobozok teteje is erősen sugároz, nem véletlen, hogy sok gyártó (design-ként eladva) különféle bevonatokat és felületeket alakít ki, üveg, bőr stb. aminek akusztikai hatása nyilvánvaló. Ez lehet kiegészíteni tetejére helyezett rezgéscsillapítóval, mely pozitív auditív változásokat tud előidézni. Fontos a pontos elhelyezés, pozíciót minden esetben ki kell kísérletezni nem mindig egyértelmű, hogy középre kell-e tenni, hangsugárzóknál már 1cm-t kimozdítva a középvonaltól előre vagy hátra is hallható a változás, azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hol érzékeli a legnagyobb javulást a hangzásban.

Hangzás: Amennyiben sikerült megtalálni az optimális pozíciót a készüléken vagy a hangsugárzón, minden esetben a felbontás növekedését, a magastartomány tisztább lesz és hosszabban cseng le, nagyobb és zengőbb teret kapunk. Mélytartományra legnagyobb hatással értelmszerűen a hangsugárzókon használva tapasztalhatunk, a basszus súlyosabb lesz, feszesebb és pontosabb főleg nagy hangszórós (>25cm) és nagy literszámú dobozoknál (>50L) ahol kifejezetten jól “megfogja” a dumper a mélysugárzót úgymond és gyorsabban tud lecsengeni, jobb lesz a mélytartomány tranziens átvitele.

Ajánlás: Hangugárzókon a leghatásosabb mivel itt keletkezik a legtöbb olyan rezonancia melyet csillapítani szükséges. High-end dobozokon nagymértékű plusz élményt képes hozzátenni a zenei reprodukcióhoz, felbontás, hangszínek, dinamika terén.

Készülékeknél pedig bárhol érdemes próbát tenni vele, főleg fa állványok, bútorok, szekrényeken, ha nem használunk kifejezetten audio állványzatot, akkor ott is pozitív hatást tud kifejteni. 

Hydra Switch és Finelizer Lite-on is kifejezetten pozitív a “hangja”, nem utolsó sorban a könnyű digitális eszközök immáron nem akarnak felborulni a rájuk nehezedő LAN kábelek súlyától 🙂 tömegük megnövelése hatásosabb rezonancia elvezetést tesz lehetővé az állvány felé is, miközben egyúttal remek árnyékolást is kapnak.

További információk

Végzáró

Korong, Fogantyú