Felhasznált alapanyagok, szigetelések.

Eljárások ismertetése HydraSound – H.R.C alapanyagok.

4N-5N OFC 99.99% (oxigénmentes réz): Jobb vezetőképességgel és kisebb torzítással képes jelet továbbítani a tisztább hangminőséget eredményezve.

6N (99.9999%) PCOCC-A: Furukawa Electric Co. of Japan gyártó által kifejlesztett, monokristályos réz vagy ezüst vezető anyag, mely a Ohno féle monokristályos vezetőtől a speciális hőkezelésében tér el, illetve további felületi kezeléseket kap egyes megrendelik számára. Furutech vagy az Oyaide Japán gyártók készítenek többek között ebből az alapanyagból igen nívós kábeleket.

7N UPOCC (99.99999%) Ultra Pure Ohno Continuous Cast: Professor Dr. Ohno of the Chiba Institute of Technology in Japan, egyetemen kifejlesztett monokristályos vagy egy kristályos réz öntési technológiát, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár 125 méter hosszú is lehet a vezetőben egy réz kristály hossza, vagyis az OFC rézben ~50 kristály és ennek megfelelő átmenet van 1 méter hosszú vezetőben, addig az UPOCC rézben 0.008 kristály és alacsonyabb a gáz molekulák száma is. Ennek eredményeképpen torzítatlanabb jelátvitelt lehetséges elérni ezen alapanyagok használatával. Itt látható a különbség elektron mikroszkóppal vizsgálva.

Forrás: Norne Audio

H.R.C (Harmonic Resonance Conductor): Saját fejlesztésű speciális kezelésen (is) átesett réz vagy ezüst. A kábelben meghatározott rendszer alapján rezonálnak, melynek köszönhetően nagyon alacsony a torzítás és kiemelkedő a transzparencia.

Next Nano Plating: H.R.C réz ezüst/arany nano bevonattal. Kitölti a réz felületi egyenetlenségeit a jobb kontaktust biztosít (csavar kötés esetén). Megakadályozza a felületi oxidációt, szonikus hatása analógos hangkép, nagyobb dinamika, erőteljesebb valósághűbb megszólalás.

Next Graphene Plating: Nano Graphene bevonat. Kitölti a réz felületi egyenetlenségeit a jobb kontaktust biztosít (csavar kötés esetén). A sávszéleket jobban széthúzva, növeli meg a lesugárzott frekvenciasávot. Növeli a mikrodinamikai finomságokat és egy nyugodtabb ámde élvezetesebb, minden részletre kiterjedő zenei reprodukció a hatása

Deep Cryogenic Treatment (mélyfagyasztás DCT) -196C folyékony nitrogénben való lassú lehűtés és speciális többlépcsős kiolvasztási eljárás, a fémek alapvető kristályszerkezetét változtatja meg, eredménye a középtartomány rendkívüli zeneisége, a magas tartomány simasága, a szubtartomány teljességében érezhetővé és “tapinthatóvá” válása, mellette nagy mértékben csökken a kábelek “alapzaja” -torzítása. Alapanyagainkat DCT eljárásokban az első és ezáltal legrégebbi európai gyárában végzik, az autó és szerszámipar mellett audio-ra is fejlesztett ki mélyfagyasztásos eljárást.

Dielektrikumok (szigetelések): A különböző szigetelőanyagoknál a dielektromos állandóval magyarázzák a hangra gyakorolt hatásmechanizmus (ún. skin hatással). A gyakorlatban tapasztalható hangi változás ennek ellenére néha ezt nem támassza alá. Ettől függetlenül, audioban közvetlenül a vezetőn alkalmazott szigetelő anyagok, legtöbb esetben polietilén (különböző sűrűségben), polipropilén, szilikon gumi, pvc, teflon, ez utóbbi a legköltségesebb anyag, csak drágább kategóriában használt szigetelés. Használnak még természetes anyagokat is, igaz inkább csak kisebb manufaktúrákra jellemző, selyem, gyapjú vagy papír szigetelés. Felső kategóriákra jellemző az elsődleges légszigetelés használata, itt a gyakorlatban valamilyen csőbe helyezett vezetőre kell gondolni, mi is ezt preferáljuk a felső kategóriában. 

HydraSound által használt csatlakozók:

Többféle csatlakozó kerül felhasználásra, mindig szem előtt tartva az ár/minőség mutatót. Furutech és IeGo tápcsatlakozók mellett Hydra Gold és Hydra Rhodium vagy Platinum tápcsatlakozókat szerelünk a kábelekre. Ezek a termékek adatlapjain mindig fel van tüntetve. A Hydra Gold és Hydra Rhodium csatlakozók speciális DRES kezelést és Silver/Gold Nano bevonatot kapnak a jobb kontaktus érdekében, mely tovább javítja a szonikus hang teljesítményt.

Hydra Al (Gold) és Hydra Al/Carbon (Rhodium) fémházas csatlakozók is ilyen kezelésen esnek át, ezek közül több Cryogen kezelést is kap. Ezek a felső kategóriás kábelekre kerülnek.

RCA csatlakozók ugyanezen módszertan szerint kerülnek tuningolásra amelyik csavaros kontaktussal rendelkezik. Egyéb felhasznált márkák, Hydra (saját), Furutech, Audiocrast, Viborg.

XLR-nél kizárólag Neutrik Silver vagy Gold csatlakozók kerülnek felszerelésre, kívánságra persze bármilyen piacon kapható csatlakozóval lehet kérni.

Banándugóknál a BFA rendszerű Z kialakítást tartom jónak a hangra nézve, Gold vagy Rhodium bevonattal, DRES kezeléssel és torzítást csökkentő Silver/Gold Nano bevonattal. Felhasznált márkák Hydra (saját), Viborg Audioquest Silver 100.