-25%

Hydra Finelizer Lite Ethernet Signal LAN Isolator

150.000Ft210.000Ft

High-End Series Phase Noise & Jitter Absorber

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Hydra Finelizer Lite Ethernet Signal LAN Isolator, Phase Noise & Jitter Absorber

 

 • Három független lineáris tápegység
 • LAN portonként teljesen szeparált jel és tápvonal
 • LAN portonként külön processzor vezérlés
 • Ultra alacsony zajú alapórajel előállítása TCXO
 • Ultra alacsony latency (akár 1000-ed része egy switch-ez képest)
 • Audiophile PCB design és alkatrészek
 • Cardas Silver Soldering
 • Speed 100Mb/s  only Audio  PCM 44.1KHz to DSD1024
 • Hydra Fine LAN Cable 25cm 100Mb/s
 • Hydra Power Supply* 5Vdc 1A

 

 

A többszörözött dupla vagy 4x-es Audio Switch-ek-től is jobb műszaki paraméterekkel bír. A rövidebb jelutak miatt sokkal kevesebb zajt szed össze vagy generál, a töbszörözés által kényszerűen bevitt de fölösleges kontaktusok nélkül ér el páratlan eredményt.

100% hazai fejlesztés, tervezés és gyártás. Audio szempontok alapján tervezve és kivitelezve.

Mindentől szeparált ultra alacsony zajú alapórajel előállítása TCXO-val.

Audiophile PCB design, a lehető legjobb hangú alkatelemekből felépítve, Cardas Silver Soldering…

Gyártó ajánlás a használatára, a meglévő routerünk legjobb hangú kimenetét kiválasztva, az eddig használt LAN kábellel elvezetjük az audio PC-ig vagy a streamerünkig, ott csatlakoztatjuk a Finelizer bemenetéhez és a mellékelt Fine LAN kábellel összekötjuk az eszközt a forrás készülékünkkel.

Az eredmény a legrosszabb esetben is legalább egy kategória ugrás lesz tapasztalható a hangminőség terén.

Referencia rendszerünkben egy meglehetősen erős külső USB HDD  tárhely mint “forrás”, speciálisan megtápolt HDD, High-End USB kábel, Solid Tech állvány, USB kártya, analóg lineáris tápolás, High-End tápkábel.

A legtöbb rendszerben nincs ilyen szinten kiépítve a zenei fájlok tárhelye, nos a LAN Finelizer használatával ugyanaz a zene streamelve egy másik PC-ről, vonal -> USB kábel+PC+LAN kábel+ router + LAN kábel + LAN finelizer + Finelizer kábel + Audio PC

Nos ez az útvonal minőségben jócskán felülmúlja a referenciaként kiépített USB vonalat, annak ellenére, hogy meglehetősen sok és bonyolult eszközön megy keresztül a digitális jelfolyam.

Így gyakorlatilag elmondható, hogy NAS-t (HDD) vagy közvetlen net Streaming zenehallgatáshoz egy olyan eszköz mely más dimenzióba emeli a zenehallgatást. Mintha egy dinamika kompresszort és valami szűrőt vennén ki az audio láncból, minden a helyére kerül a térben pontosan elhelyezkedő hangokkal

*A külső tápegység egy speciális beégetési és DRES eljárással kezelt, hangja plasztikus és kiváló felbontású.
 
Ajánlott hozzá a Silver II vagy a felsőkategóriás Finelizer LAN kábel, mely a Finelizer Signal Isolatorral együtt lett fejlesztve a magas információ áteresztő képesség miatt, igényelt a Silver II-nél jobb kábelt.
 
A termékhez 25cm hosszban mellékelt Fine LAN kábel csak 100Mb/s verzió mely ezért olcsóbb mint a Finelizer LAN kábel, bár anyagában és felépítésében és kvalitásokba megegyeznek árazása 1méter hossz esetén, Hydra Silver II-nek felel meg de jobb annál.
 
A “további információk” fülön olvasható az esetlegesen elforduló hibajelenségek leírása és annak értelmezése, megoldása.
 

További információk

Isolation

Lite

Hibajelenségek

Ha a Finelizert az ethernet láncba iktattuk, a hátlapon lévő LAN aljzatok visszajelző ledjeinek világítania kell, adatforgalom esetén villognia, ha ez fenáll, akkor az eszköz hibátlanul működik! Ha ennek ellenére hálózati problémát tapasztal, az ethernet szolgáltatással van minden esetben probléma (router, switch, szolgáltató), ez utóbbi gyakori főleg mozi streaming szolgáltatásoknál, akadozás, leállás előfordulhat. Ilyen esetben várni kell vagy kiiktatni az eszközt, hogy kiderüljön mi okozza a hibajelenséget, lehet csak olyan rövid ideig áll fenn a streaming hiba, hogy mire kivesszük az eszközt helyre áll és abból azt a következtetést vonjuk le, hogy a Finelizer a probléma, de ha világítanak az adatfolyam illetve kapcsolat jelző ledjei akkor nem az eszköznél a hiba.
*
*
Az előlapon nem világít a "Hydra" és nincs hálózat (ethernet kapcsolat): Tápellátás probléma. A külső tápegység vagy az eszköz meghibásodott.
*
*
Az előlapon világít a "Hydra" de nincs hálózat (ethernet kapcsolat): Ellenőrizzük a LAN aljzatoknál a visszajelző zöld ledek villognak-e.
*
*
A hátlapon a LAN aljzatokon a visszajelző zöld ledek nem világítanak-villognak: Nincs hálózati kapcsolat, ezt okozhatja kábel illetve az előtte és az utána
lévő eszközzel van probléma, ilyenkor ki kell iktatni a Finelizert a ethernet láncból és úgy kipróbálni mert kicsi az esély, hogy két kábel egyszerre hibásodjon meg. Ha a Finelizert kiiktatva minden rendben van, akkor az eszköz biztosan meghibásodott.
*
*
A hátlapon a LAN aljzatokon a visszajelző zöld ledek valamelyike nem világít-villog: Azon az oldalon kábel vagy csatlakozás probléma, újracsatlakoztatással vagy másik kábellel tegyünk próbát.
*
*
Meghibásodás esetén vissza kell juttatni a készüléket a tartozékaival együtt és a lehető leggyorsabban intézkedünk.

Kábel Méret

25cm, 50cm, 75cm, 1M

Hydra Finelizer Lite Ethernet Signal LAN Isolator termékről 3 értékelés

 1. admin

  “Szóval amikor ebbe betettem kis dobozod, elsőre az a tapasztalat jutott eszemben amikor a felső kategóriás Sony cd lejátszó helyére bekötöttem a szintén prémium Marantz SACD-t. Ott a változást alapvetően a megjelenő felharmomikusok okozhatták.
  Amit tapasztaltam: Részletezőbb hangép – a tömegjelenetekben nagyobb átláthatóság, Plasztikusabb emberi hang – mindez érdekes mód egyszerre jelenik meg egyfajta bársonyossággal. Nem jött közelebb az énekes, nem hallom jobban a ‘nyálat’ a szájában, hanem természetesebb a hangja. És az egész zene zöngésebb úgy, mint ha a “képalkotó”nagy hangok finom kis kísérőket kaptak volna, amik lehet hogy eddig is ott voltak, csak talán most mindenki a párjához rendeződött. Ezért is jutott eszembe az SACD élményem. “

 2. admin

  A hang fókuszáltabb, dinamika nőtt, apró finomságok kihallhatók, amik korábban annyira nem. A színpad mérete nálam nem nőtt meg, de térben pontosabbak a határvonalak. Olyan érzésem van mintha felkapcsoltak volna 2-3 lámpát a színpad felett. Erőteljesebb, dinamikusabb, közvetlenebb de mégis kellemesebb és lágyabb, ez benne az érdekes. Azt hinném h nyomulóssá válik de nem, pont hogy kellemesebb a fülnek, hallgathatóbb. Van amikor lassabb a ritmus, lassabb a zene, mint amit megszoktam és van amikor gyorsabb. Jó a cucc.

 3. admin

  Hydra switch hez képest letisztultabb, légiesebb hangja van és a mikrodinamikai különbségek jobban érzékelhetők a zenében.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.